V2 forsyningsdepot 1401

De første V2 raketter ramte London i starten af september 1944 og forud var gået mange års arbejde med at udvikle, teste og bygge raketterne.

Fra produktionsfabrikken i Nordhausen i Tyskland, blev raketterne transporteret med jernbane ud til forsyningsdepoterne (Nachschublager). Herfra blev de fragtet videre til feltopbevaring depoterne (Feldspeicher) enten med lastbil eller jernbane. Fra feltopbevaringen blev de enten afhentet af de mobile afskydnings enheder eller fragtet direkte ud til afskydningsbaserne.

Der blev planlagt otte forsyningsdepoter rundt omkring i Frankrig og et af disse depoter blev i efteråret 1943 oprettet i et gammelt stenbrud ved byen Mery sur Oise Nordvest for Paris.

Der blev lavet et sidespor på den eksisterende jernbane og ved hjælp af to kraner og lokomotiver kunne raketterne fragtes direkte ind i det gamle stenbrud. Kapaciteten skulle være 600 raketter.

Der blev bygget to parallelle indgange, en til jernbane og en til lastbiler. Disse indgangene blev støbt i beton og kunne hermetisk lukkes i tilfælde af bombeangreb og blev derudover udstyret med skydeskår til nærforsvar.

Depotet blev bombet at de allierede i starten af august 1944 og bare en måned senere blev det erobret af de fremrykkende allierede landstyrker.