V1 Base Vacqueriette

Ved for byen Vacqueriette i det nordlige Frankrig, byggede tyskerne i 1943 en affyringsbase for deres V-1 Raketter. Der blev rundt omkring i Nordfrankrig opført mange af denne type baser. Det var planen at basen fik raketterne leveret  fra produktionsfabrikkerne og at de på basen blev de klargjort og affyret, mod England.

En V1 flyvende bombe kunne ikke styres, derfor skulle affyringsrampen pege direkte mod målet. Rampen i Vacqueriette peger direkte mod London, 240 km. væk.

Afstanden fra rampen til målet var af stor betydning, da V1‘eren først ramte jorden når den løb tør for brændstof eller en særlig anordning slukkede for tilførelsen. Systemet var simpelt, men ikke særligt præcist.

Den simple og lette konstruktion og ringe omfang af selve basen, var et bevist valg fra tysk side. Basen var hurtig og ikke ressource krævende at opføre og tiltræk sig ikke for stor opmærksomhed, fra de allierede bombemaskiner. Opbevaringsbunkeren havde en kurvet form i den ene ende og uden at vide deres funktion blev affyringsbaserne observeret og kaldt ski steder af de allierede. Alle disse “ski” steder blev massivt bombet og tyskerne benyttede derfor i stedet mobile affyringsramper. Ski stederne som denne, blev aldrig taget i brug, men blev bibeholdt, blot for at tiltrække de allieredes bombemaskiner.

Truslen fra V1'erne sluttede først i slutningen af 1944 da området blev erobret af canadiske og britiske tropper.