V1 Base Siracourt - Wasserwerk I

Anlægget i Siracourt havde kodenavnet Wasserwerk I og var en af i alt 4 store baser der skulle bygges i Nordfrankrig. Baserne skulle bruges til klargøring og affyring af V-1 raketter. mod England. Ingen af de fire baser blev færdigbygget før den allierede fremrykning og bombeangreb stoppede byggearbejdet.

Bunkeren i Siracourt var 215 x 36 meter og 10 meter høj og konstrueret som en lang tunnel med indkørsel til jernbane i den ene ende. På midten af bunkeren var der udgang til en affyringsrampe, rettet mod London.

Bunkeren i Siracourt blev massivt bombet af de allierede under operation Crossbow, der var en bombekampagne rettet mod de tyske højteknologiske våben. 27 angreb, med tilsammen over 5000 tons bomber og selvom anlægget blev så massivt bombet forsatte bygningen af bunkeren frem til 25. juni 1944. Denne dag angreb 16 lancaster bombefly bunkeren med Tallboy bomber. En af bomberne ramte midten af bunkeren tag og forsatte igennem taget og detonerede inde i bunkeren. En anden ramte tæt ved ydervæggen og skaderne var så store at byggeriet efterfølgende blev indstillet.