Marine Kystbatteri Fort des Arros Soulac

Placeret på pynten, lige syd for udmundingen af fjorden Gironde i Biscaje bugten, startede den tyske marine i 1942 anlæggelsen af et kanon batteri med fire 164,7 mm. kanoner. Fjorden fortsætter helt ned til Bordeaux, 60 km. mod sydøst og kanonerne kontrollerede derfor også indsejlingen til den vigtige flådebase i Bordeaux. Placeringen var ideel og den franske marine havde da også i forvejen et fort på stedet kaldet fort Arros.

De fire kanoner var placeret i bunkers (M270) og i midten blev der bygget en stor kommandobunker i tre etager (M157). Der blev gravet pansergrave rundt om hele området og denne var flankeret af to 75 mm. panserværnskanoner indbygget i hver sin bunker (R670).

Efter tyskernes tilbagetrækning fra Bordeaux i slutningen af august 1944 forskansede de sig i det nordlige af område Médoc. Der var flere af disse lommer rundt om i Frankrig og først i midten af april 1945 begyndte franske styrker et angreb. Området og også kanonbatteriet blev udsat for kraftige bombeangreb og beskudt af allierede krigsskibe og den 18. april indledtes et direkte angreb på kanonbatteriet fra sydsiden. Kanonerne kunne i deres bunkers kun skyde ud mod havet og deltog derfor ikke i kampene der varede 24 timer. Den 19. april om morgenen overgav de sidste tyskere sig og tilbage lå næsten 1000 faldne tyske og franske soldater.