Støttepunkt Quistreham

I den franske havneby Ouistreham, omgivet af almindelige parcelhus, står der en 37 meter høj bunker. Den er det eneste større synlige del af Atlantvolden der er tilbage i byen.

Bunkeren fungerede som tyskernes hovedkvarter for forsvaret af havnen, floden Orne og Caen kanalen. De allierede kendte ikke til bunkerens eksistens, da de den 6. juni 1944 gik i land på stranden lige vest for byen. Kommandosoldater forsøgt at erobre bunkeren, men alle angreb blev slået tilbage, af de tyske maskingeværer og håndgranater der blev smidt ned fra toppen af bunkeren.

Tre dage senere, placerede løjtnant Bob Orrell, fra de engelske ingeniørtropper, en sprængladninger på bunkerens pansrede dør. Efter fire timer, lykkedes det ham at sprænge døren og de tyske forsvarer bestående af to officerer og halvtreds menige, overgav sig.

I dag er bunkeren blevet omhyggeligt restaureret, af et team af entusiaster, og de besøgende i museet får en rejse tilbage til invasionen i Normandiet. På hver etage, er de forskellige rum bragt tilbage som de så ud under krigen. Efter en klatretur op af en stållejder til taget, kan man nyde en panoramaudsigt over Ouistreham, og på en god dag, kan man se helt til Pointe du Hoc.

  I visited Normandy in September of this year (2013) & made a mistake by touring the beaches via a professional tour guide, a group tour. Not that it wasn't worth it, it most definitely was. Unfortunately, it was much more a linear experience than I had expected; hence the definition of "guided tour". I would much rather have spent my time experiencing the sights at my leisure. And if I happen to visit France again, which I wholly plan on doing, Ouistreham will surely be my first stop.

Thomas Kelley