Skydeområde Rügenwalde-Bad

Sydøst for Rügenwaldermünde indrettede den tyske hær (Wehrmacht) i 1935 et skydeområde for tungt artilleri. Der blev opført administration bygninger, værksteder, pakhuse og en lille kaserne på området.

Der blev skudt ud over et afspærret område af Østesøen eller direkte ind i en opført skydekasse, der fyldt med græstørv kunne fastholde granaterne til efterfølgende ballistiske undersøgelser.

Området blev flere gange besøgt af datidens kendiser og på billedet inspicerer Adolf Htiler, Albert Speer og producenten Alfried Krupp den store 800 mm. jernebanekanon "Schwerer Gustav" inden en prøveskydning i marts 1943.

Hitler havde tidligere besøgt Rügenwalde med Benito Mussolini og også Hermann Göring, Erich Raeder, Wilhelm Keitel og Gerd von Rundstedt var hyppige gæster.

Mod slutningen af krigen, blev de vigtigste og mest hemmelige installationer bortsprængt og efter krigen blev område benyttet af først den sovjetiske hær og senere den polske. Den militære flyveplads på området er stadig operativ.