Raketmotor teststation Schlier

I efteråret 1943 lancerede de allierede Operation Crossbow, som var en bombekampagne mod tyskernes raketforskning. Det blev hurtigt fra tysk side besluttet at forskning, testning og produktion skulle flyttes under jorden.

I Friedrichshafen var der et anlæg hvor raket motorene til deres V2 raketter blev tryk testet. Dette anlæg blev flyttet til et nyt anlæg der blev opført mellem Saltzburg og Linz i Østrig. Byggeriet af det delvist underjordiske anlæg blev udført af slavearbejdere som boede i den nyligt opførte Schlier-Redl-Zipf lejr. Lejren var en underlejr til Mauthausen koncentrationslejren. I forbindelse med test anlægget blev der opført et produktionsanlæg til fremstilling af flydende oxygen som var det brændstof som V2 raketterne fløj på. I august 1944 sprang dette underjordiske anlæg i stykker og produktionen blev aldrig genoptaget.

Alle de anlæg der blev indrettet i nybyggede miner fik kodenavne efter Geologiske betegnelser og anlægget ved Redl-Zipf fik kodenavnet Schlier. (Mergel)