Rustningsfabrik Nautilus

I starten af 1944 havde de allierede overtaget luftherredømmet over Tyskland og bombningen af de store tyske industribyer skete næsten dagligt. I et forsøg på at sikre at produktionen kunne fortsætte, blev en del af den tyske krigsindustri flyttet til eksisterende eller nye miner i det sydlige Tyskland.

I efteråret 1944 byggede tyskerne en underjordisk fabrik til firmaet Waserflugzeugbau Bremen. Fabrikken blev indrettet i Lindava minen mellem landsbyerne Velenice og Svitava, i Tjekkiet. Fabrikken skulle fremstille luftværnskanonen MK 108 der primært blev brugt som bevæbning på jagerfly.

Minen var 100 år tidligere blevet lavet for at udvinde sandsten til fremstilling af glas. Minegangene var mellem 2 og 4 meter høje og strækte sig 100 meter ind i klippen. Det samlede areal af minen var ca. 3500 m².

Det var firmaet Waserflugzeugbau Bremen, det flyttede en del af sin produktion til minen.

Alle de militære anlæg der blev indrettet i eksisterende miner fik kodenavne efter dyr og fabrikken i Lindava fik kodenavnet Nautilus. (Blæksprutte)

Efter krigen blev der indrettet lager på stedet og i 2003 flyttede motorcykel klubben Hell's Mines ind. Der er i dag offentlig adgang til en del af minen.