Støttepunkt Ver-sur-Mer

Det tyske Kystbatteri: Batterie Mont Fleury, ved byen Ver-Sur-Mer var stadig under konstruktion, da de britiske tropper gik i land på stranden 500 meter væk, d. 6. juni 1944 (d-dag).

Der var blevet støbt tre af fire kanonbunkers, men kun en af de 122 mm. russiske kanoner, var installeret. Området blev taget under kraftig beskydning, først af et luftbombardement hvor 113 bombefly i løbet af 20 min. droppede 542 tons bomber. Efterfølgende beskød den britiske krydser HMS Belfast kanonbatteriet og opnåede flere træffere. (HMS Belfast ligger i dag som museumsskib i London) Kanonerne i batteriet var ikke operative endnu og kunne derfor ikke besvare ilden. Om eftermiddagen blev området hurtigt erobret og de britiske soldater fortsatte deres fremrykning mod Caen.

Syd for byen havde tyskerne anlagt endnu et kanonbatteri, der ligeledes var under konstruktion på D-dag. Dette batteri blev kald Batterie Mare Fontaine og var udstyret med fire tjekkiske 100 mm. kanoner, der var installeret i kanonbunkers. Rækkevidden på kanonerne var 10 km. og kanonerne var placeret små 2 km. fra stranden.