Marine Kystbatteri Blankenese

På den yderste pynt ved byen Neville-sur-Mer, anlagde den tyske marine i 1943 et kanonbatteri. Kanonerne var tre britiske 94 mm. luftværnskanoner af mærket Vickers M/39. De var i 1940 blevet erobret da tyskerne besatte Kanaløerne. Rækkevidden på kanonerne var på 12 km.

Kanonbatteriet, der blev anlagt for at hjælpe med beskyttelsen af havnen i Cherbourg, blev placeret i forreste klitrække. Derfor ligger de fleste af bunkerne i dag på selve stranden.

De kanonbatterier som blev opført af den tyske marine blev som hovedregel altid placeret helt tæt på kysten. Marinen ønskede at tage kampen op mod de fjendtlige krigsskibe, hvorimod de kanonbatterier der blev opført af den tyske hær stort set alle var placeret bagved kysten. Hæren havde større erfaring med at angribe fjendtlige styrker på landjorden og deres kanoner var ikke velegnet til bevægelige sø mål. De fleste af marinens kanonbatterier ligger derfor i dag næsten altid på stranden.

Kanonbatteriet blev om morgenen d. 18. juni 1944, udsat for et kraftigt bombardement fra amerikanske flådefartøjer og kunne med sin ringe rækkevidde ikke besvarer ilden. Stillingen blev derfor rømmet, enkelte bunkers bortsprængt og mandskabet trukket tilbage til Cherbourg.

Den 20. juni nåede de amerikanske landstyrker området på deres vej mod Cherbourg.