V3 Base Mimoyecques

I begyndelsen af 1943 begyndte slavearbejdere udgravningen til tyskernes gengældelsesvåben 3 (V-3) ved byen Mimoyecques i Nordfrankrig. V-3 var et 130 meter lang kanonrør, hvor en 150 mm. granat blev sendt igennem. En række ekstra ladninger øgede mundingshastigheden til 1550 m/sek og derved rækkevidden til 165 km. Det var planen, at der skulle placeres 25 af disse kanoner i anlægget i Mimoyecques, 165 km. fra London.

De allierede fik hurtigt efterretninger om byggeriet fra den franske modstandsbevægelse og allerede i starten af november 1943, som en del af operation crossbow, blev byggepladsen bombet.

Udgravningerne til tunnellerne til de 25 kanoner, foregik 30 meter nede i undergrunden, som på stedet bestod af limsten. Anlægget tog derfor ikke nævneværdigt skade af de allieredes angreb. Under et bombeangreb i juli 1944 blev anlægget ramt af fire Tallboy bomber, hvoraf den ene ramte direkte gennem en skakt og eksploderede 30 meter nede i tunnellen. Dette bevirkede en stor oversvømmelse i tunnellerne og sammen med de allieredes tiltagende fremrykning i Nordfrankrig, blev projektet opgivet og området evakueret. I starten af september 1944 blev området besat af canadiske soldater. Efter krigen sprang englænderne hele anlægget i stykker og der er i dag indrettet et museum på stedet.