Marine observationsbunker 2

I det nordvestlige hjørne af kanaløen Guernsey, byggede den tyske marine i 1942 en observationsbunker kaldet “Marine Peilstand und Meßstellung 2”.

Bunkeren MP2 skulle være en del af et netværk bestående af i alt seks bunkers rundt på hele Guernsey.

Dette netværk skulle observerer fjendtlige skibe og ved hjælp af observationer fra bare to af bunkerne, kunne retning og afstand præcist og hurtigt beregnes. Disse oplysninger kunne så videregives til kanonerne i de forskellige kanonbatterier på øen.

I praksis viste det sig dog meget svært at observeres på flere skibe på en gang og byggeriet blev derfor stoppet inden alle seks bunkers var færdigbygget.

MP2 bunkeren blev bygget så den lignede et Martello tårn, et fæstningsværk der i det 19 århundrede blev bygget flere af på Guernsey og rundt omkring i resten af det Britiske Imperium. Observationerne og måludpegningen blev foretaget på via åbningerne i fronten af bunkeren og foregik i fire etager.

Bunkeren ligger i et lille støttepunkt med flere andre bunkers og har en fantastisk udsigt blandt andet til øen Lihou. 1 km. mod sydøst ligger resterne af Kanonbatteri Mirus, som var udstyret med de kraftigste kanonerne på hele øen.