Marine Flakbatterie Försterei

Efter politisk pres, blev Litauen i slutningen af marts 1939 indlemmet i det tyske rige. Det blev hurtigt besluttet af den tyske marine at kysten skulle befæstes. Dette skulle ske med to kystbatterier og seks kombineret kyst- og luftværns-batterier og at disse skulle være operationsklar i 1942.

Det første kystbatteri, Kanonbatteri Brommy eller Memel-nord som det også blev kaldt, bestod af to bunkers med hver to sammenbyggede kanonstillinger. Disse havde åbne betonbrønde til kanonerne i hver ende og mandskab og ammunitions bunkers i midten. I mellem de to dobbelte kanonstillinger var kommandobunkeren med afstandsmåler og andet måludpegningsudstyr.

Kanonerne var 150 mm. skibskanoner og havde en rækkevidde på 16 km.

Kanonerne blev i starten af 1942 udskiftet med fire 128 mm. luftværns kanoner med en rækkevidde på 21 km. Disse kanoner kunne også beskyde mål på vandet og kanonbatteriet ændrede navn til Marine luftværns-batteri Försterei.

150 mm. kanonerne blev sammen med besætningen sendt til Norge, hvor de blev brugt på øen Arnøy.

Det var fra starten planen er der skulle have været opført to identiske kanonbatterier, men det sydlige Kanonbatteri  Memel-syd, blev dog aldrig opført.

Kanonbatteriet Försterei blev efter krigen overtaget af den russiske hær. Bunkerne ligger i dag på stranden og der er indrettet et museum på stedet.