Kanonbatteri Lothringen

Kanonbatteri Lothringen ved Noirmont Point var et af de eneste kanonbatteri på kanaløen Jersey, der var opført af den tyske marine.

Kanonerne var fire 150 mm. tyske marine kanoner fra 1917. De var produceret af firmaet Krupp AG, til armering af flere tyske krigsskibe, blandt andet S.M.S. Lothringen. Rækkevidden på kanonerne var 18 km. og de var operative i sommeren 1941.

Det var fra start tyskerne plan at kanonerne skulle udskiftes med mere moderne kanoner, men disse dukkede aldrig op og de gamle kanoner fra 1917 forblev operative krigen ud.

I foråret 1943 begyndte opførelsen af en stor kommando bunker i to plan, den stod færdig i sommeren 1944. Denne bunker er i dag åbnet for offentligheden og indrettet som museum.

Syd for kanonerne opførte tyskerne i 1943 en pejle bunker den såkaldte MP.1 (Marine Peilstand und Meßstellung 1) Den var en del af et net af bunkers rundt om hele øen. Disse skulle pejle sig ind på fjendtlige skibe og ved hjælp af vinklen fra to af disse bunkers, kunne tyskerne meget nemt og præcist udregne afstanden til et skib. Der skulle bygges i alt 9 pejle bunkers, men kun tre var færdigbygget ved krigens slutning.