Radiostation Erika II - Tausendfüssler

Erika II (Erika FuG 121) var et langdistance navigationssystem udviklet af det tyske luftvåben (Luftwaffe). Systemet kunne præcist fastsætte placeringen af deres flyvemaskiner og derved navigere dem mod deres mål, specielt om natten. Systemet anvendte to sendestationer, så langt fra hinanden som muligt. Den første station  transmitterede en række prikker i flyets radiomodtager, den anden en række streger. Ved hjælp af vinklerne til de to stationer kunne positionen på flyet præcist bestemmes.

Englænderne opdagede hurtigt disse signaler og forsøgte at "bøje" dem. Således begyndte en elektronisk luftkrig, som fortsætter den dag i dag.

Øst for Cherbourg, meget strategisk i forhold til England, opførte det tyske luftvåben (luftwaffe) et anlæg hvor der blev opstillet 6 sendemaster og bygget bunkers til generatorer og kommando. Sendestationen fik kodenavnet Tausendfüssler (tusindben). Erika II systemet var simpelt og effektivt, men udviklingen kom meget sent i krigen, hvilket betød at luftkrigen over England forlængst var ophørt.

Tilbage på marken ved St. Pierre Eglise står fundamenterne til antennerne og de små bunkers til generatorerne.