V1 Base Vacquerie le Boucq

På denne placering 6 km. sydøst for Hesdin i Nordfrankrig, byggede tyskerne i 1943 en base til afskydning af deres V1 Raketter mod England. Basen var meget simpel og bestod af en rampe med en beskyttelses mur og forskellige bygninger til opbevaring og klargøring af raketterne.

Der blev rundt omkring i Nordfrankrig bygget mange af denne type baser. Basen fik raketterne leveret fra produktionsfabrikkerne og på basen blev de klargjort og affyret.

En V1 flyvende bombe kunne ikke styres, derfor skulle rampen pege direkte mod målet. Rampen i Vacquerie le Boucq peger mod London, 230 km. væk.

Afstanden fra rampen til målet var af stor betydning, da V1‘eren først ramte jorden når den løb tør for brændstof eller en særlig anordning slukkede for tilførelsen. Systemet var simpelt, men ikke særligt præcist.

Den simple og lette konstruktion og ringe omfang af selve basen, var et bevist valg fra tysk side. Basen var hurtig og ikke ressource krævende at opføre. Opbevaringsbunkeren havde en kurvet form i den ene ende og uden at vide deres funktion blev affyringsbaserne observeret og kaldt ski steder af de allierede. Alle disse “ski” steder blev massivt bombet og tyskerne benyttede derfor i stedet mobile affyringsramper. Ski stederne som denne, blev aldrig taget i brug, men blev bibeholdt, blot for at tiltrække de allieredes bombemaskiner.

Truslen fra V1'erne sluttede først i slutningen af 1944 da hele området blev erobret af canadiske og britiske tropper.

Tilbage på markerne ved Vacquerie le Boucq er beskyttelses muren og en del a bygningerne.