Ordensborg Vogelsang

I starten af 1930'erne opstod der i Tyskland et behov for et uddannelsescenter, hvor nazistpartiet kunne undervise Tysklands kommende ledere og politiske soldater. Det blev bestemt at opfører tre "lejerskoler" der alle blev bygget majestætisk, som gamle ridderborge og placeret rundt i hele Tyskland, ud over Vogelsang drejede det sig om:

Ordensborg Krössinsee - I Pommern i vestpreussen. (i dag Polen)

Ordensborg Sonthofen - I Allgäu i det sydlige Bayern.

En fjerde skole skulle indrettes på den eksisterende middelalderborg Marienburg i Østpreussen. (i dag Polen)

Skolen Vogelsang i North Rhein - Westfalia, blev påbegyndt i 1934 på en klippeside med udsigt til hele dalen. Skolen blev tegnet af arkitekt Clemens Klotz og stod færdig til de første elever 2 år senere. Skolen skulle modtage eleverne fra Krössinsee og stå for uddannelsen det det andet år, hvorefter eleverne skulle fortsætte deres tredie år på Sonthofen i det sydlige Bayern.

Ved starten af anden verdenskrig blev uddannelsen nedprioriteret og skolens primære rolle blev indkvartering for den tyske hær. Sideløbende blev der trænet enheder fra Hitlerjungen til fronttjeneste. Et allieret bombeangreb i 1944 ødelagde en del af bygningerne og i 1945 blev området erobret af amerikanske tropper.

Efter krigen flyttede den belgiske hær ind og brugte bygningerne til kaserne og området omkrig til øvelser. I 2006 blev kaserne nedlagt og i dag er det muligt at besøge stedet som en del af Eifel national park.