Flyvemaskinefabrik Eschenlohe - Ente

I starten af 1944 havde de allierede overtaget luftherredømmet over Tyskland og bombningen af de store tyske industribyer skete næsten dagligt. I et forsøg på at sikre at produktionen kunne fortsætte, blev en del af den tyske krigsindustri flyttet til eksisterende eller nye miner i det sydlige Tyskland. Behovet for plads var dog langt større, og bombesikre bunkers og vejtunneller blev derfor også taget i brug. Ved byen Eschenlohe lå Olympia tunnellen, den var bygget 8 år tidligere. Den var bygget for at man via Reichsstraße 2 kunne komme fra München til De Olympiske Vinterleje i Garmisch-Partenkirchen i 1936. Olympia tunnellen bestod af to tunneller der begge blev udvidet i siderne og forstærket med beton. Området mellem de to tunneller blev indrettet til underbringelse og værksteder. Den nordlige tunnel var 60 meter og den sydlige 230 meter. I de to tunneller blev der produceret dele til jagerfly af typen Messerschmitt Me 262 og Bf 109.

Alle de anlæg der blev indrettet i vejtunneller fik kodenavne efter dyr og tunnelen ved Eschenlohe fik kodenavnet Ente. (And)

Produktionen i tunnellen ved Eschenlohe fortsatte uden afbrydelse indtil slutningen af krigen.

  I have been through those tunnels at least a hundred times starting in 1978. Believe me anything on the road goes through there, anything. After they finished the autobahn bypass it doesn't get the use it did before but it's still a busy road.