Ørnereden

Efter en ferie i 1923 til Obersalzberg, var Adolf Hitler så betaget af området at han i 1928 lejede huset Haus Wachenfeld. I 1933 købte han ejendommen og begyndte moderniseringen af huset som ændrede navn til Berghof.

Berghof blev i de følgende år luksuriøst og storslået indrettet. I hovedstuen blev der isat et vindue der var ni meter bredt og fire meter højt, for at man kunne nyde udsigten. Huset blev udstyret med værdifulde malerier, gobeliner og statuer, delvis købt privat af Hitler og delvis lånt eller skænket fra tyske museer.

De omkringliggende huse blev købt eller beslaglagt til andre topfolk i det nazistiske parti og hele området blev afspærret med pigtråd.

Herefter fulgte kaserner til vagtmandskab, hoteller og underjordiske bunkersystemer.

I 1938-39 begyndte opførelsen af Ørnereden (Eagle's Nest) på toppen af bjerget Kehlstein, 800 meter over Berghof. Udsigten herfra skulle bruges til at imponere statsoverhoveder og diplomater og huset stod færdigt i 1939. Her blev det overdraget Adolf Hitler på hans 50-års fødselsdag.

Der blev anlagt en smal bjergvej op til foden af Kehlstein. Via en tunnel ind i bjerget, førte en messingelevator de besøgende 124 m. lodret op til selve huset.

De allierede forsøgte den 25. april 1945 at bombe Kehlsteinhaus fra luften, men pga. af dårlig sigt, lykkedes det ikke. Til gengæld blev Obersalzberg med Berghof og de andre bygninger og kaserne ødelagt. Resterne blev forsøgt ødelagt af de tilbageværende vagter inden amerikanerne i starten af maj 1945 erobrede området.

Ruinerne blev i 1952 bortsprængt og de sidste rester blev i 1995 fjernet.

I dag er der kun Kehlsteinhaus tilbage og det er muligt tage elevatoren op og besøge stedet på guidede ture eller at nyde et måltid mad til den storslåede udsigt.